Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

Το Μανιφέστο ενός Απάλευτου - Μέρος Δεύτερον: Τί πουλάτε;

-Ασυναρτησίες ξημερώματα Σαββάτου.


Ό,τι και αν πουλάς, δεν αγοράζω.. Ευτυχία σε 12 άτοκες δόσεις. Τί να τους κάνεις τους φίλους όταν μπορείς να νοικιάσεις ένα DVD και να περάσεις 2 ώρες μπροστά από μια οθόνη; Η ταινία δεν σου ζητάει πολλά. Δεν θα σε πάρει στις 3 το πρωί να σε ζαλίζει επειδή χώρισε με την γκόμενά της. Ίσα-ίσα, σου υπόσχεται να σε πάρει για λίγο μακρυά από όλα τα καθημερινά προβλήματα. Τί θες να δεις; Περιπέτεια; Δράμα; Ρομαντική; Κωμωδία να γελάσεις; Κονσέρβα διασκέδαση για αποβλακωμένα ανθρωπάκια.

Νομίζεις μπορείς να αντισταθείς; Καλός μαλάκας είσαι κι εσύ. Οι άλλοι είναι οργανωμένοι ρε! Έχουν ολόκληρο επιτελείο από ειδικούς: τί σε τραβάει, τί σε εξιτάρει, τί σου ανοίγει την όρεξη, τί σου την σηκώνει.. Το'χουν σπουδάσει το αντικείμενο. Τίποτα δεν είναι αφημένο στην τύχη.

Και αν τελικά καταφέρεις να αντισταθείς, δεν τρέχει και τίποτα. Υπάρχουν και άλλα κορόιδα που θα τσιμπήσουν το δόλωμα. Ένα καλό γκομενάκι δίπλα σε ένα αυτοκίνητο; Με έπεισε.. Θα το πάρω! Χυμός που σε γεμίζει θετική ενέργεια; Καλό ακούγεται.. Και μόλις το πάρεις νιώθεις μια αίσθηση ότι κάτι λέιπει. Α ναι, σου υποσχέθηκαν ευτυχία, αλλά μάλλον σε κορόιδεψαν.

Δεν είναι μόνο ότι αγοράζεις.. Είναι που σε βάζουν να πουλήσεις και τον εαυτό σου. Γιατί σε τελική ανάλυση, money makes the world go round. Πουλάς τον χρόνο σου, για να αγοράσεις την ευτυχία που σου πουλάνε. Και όταν αρχίσεις και βλέπεις ότι το προϊόν είναι σκάρτο, απογοητέυεσαι. Αλλά εσύ φταις μαλάκα. Αν δεν έχεις καταλάβει πώς πάει το παιχνίδι, πρόβλημά σου.

Πρέπει να υπάρχει και εναλλακτική όμως, δεν πρέπει; Όποιος την βρει, να την φέρει πίσω. Εγώ την έχασα, κάπου στην πορεία. Ο ευρών αμοιφθήσεται.

~ ~ ~ ~ ~ ~

Υπογραφή: I don't wrestle her© - Το σωτήριον έτος 2007
~ ~ ~ ~ ~ ~


Υ.Γ. 1: Υπάρχει ζωή πριν τον θάνατο; (κλεμμένο, αλλά δεν θυμάμαι από που.. Μην ζητάτε να πληρώσω πνευματικά δικαιώματα, δεν έχω μια, ούτε για την ατάκα, ούτε για τα mp3 που κατεβάζω).

Υ.Γ. 2: Μαύρη είν' η νύχτα στα βουνά, μαύρη σαν καλιακούδα.




Αγαπημένε Απάλευτε,


Πάντα υπάρχει εναλλακτική. Αλλιώς το blog μου θα ήταν άδειο. Εναλλακτικές πουλάω και μάλιστα με ευκολίες πληρωμής. Για κάποιο λόγο δεν μπορείς να δείς το τέλος του τουνέλ κι αν αχνοφέγγει, επειδή κοιτάς σε λάθος μεριά. Ίσως φταίει που δεν την παλεύεις. Αλλά ακόμα δεν είμαι σίγουρη.

Όντως έχεις δίκιο. Υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία που ψάχνει να βρεί το αδύνατο σημείο σου (κι αυτό είναι μείον σου, κι αυτό είναι μείον σου) και να σου πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Που και μεταξωτές κορδέλες στην τελική να σου πουλούσε πάλι άχρηστες σου είναι. Η μαγκιά είναι οτι σε πείθει για την χρησιμότητα της κορδέλας και ειδικά της μεταξωτής. Σου γίνεται απαραίτητη μια μεταξωτή κορδέλα και μετά άλλη μια κι ακόμα μια. Μέχρι που ξυπνάς ένα πρωί και έχεις πήξει τον τόπο στο μετάξι αλλά δεν ξέρεις τι να το κάνεις τελικά.

Δεν είναι αυτοί έξυπνοι. Εσύ είσαι ο βλάκας. Πως είναι δυνατόν να εκμεταλεύονται εκείνοι τα σώψυχα και κρυφά σου σημεία, που σαν κόρη οφθαλμού φυλάς και κρύβεις απο τον ήλιο; Καλά και σου κάνουν. Αν είχες φροντίσει απο μόνος σου να ανοίξεις τα παραθυράκια σου και να αερίσεις το αχούρι που έχεις για κεφάλι, δε θα έμπαινε ο κάθε Χολιγουντιανός ψυχοφθόρος παράγοντας να στο παραβιάσει και να στο εκμεταλευτεί.

Θα χρειαστούμε:
Μπόλικο κουράγιο
Βαθιές ανάσες
και πολύ, μα πάρα πολύ νερό
Εκτέλεση:
Οπλιζόμαστε με κουράγιο και παίρνουμε βαθιές ανάσες. Όρισε τον εαυτό σου. Βάλε τα όρια σου. Ξεχώρισε τι σου αρέσει πραγματικά και τι όχι. Τα υπόλοιπα άστα στο πιάτο μαζί με τα κουκούτσια. Τι σημαίνει σκάρτο; Κάνε μια αναθεώρηση του δικού σου προσωπικού Συντάγματος. Στο τέλος πιές και το νερό. Βοηθάει και στα νεφρά. (Για περαιτέρω βοήθεια χρεώνω 50 €/ωρα)

Το αν και το τι θα τσιμπήσεις απο την πιατέλα που σου προσφέρουν το καθορίζεις εσύ και μόνο εσύ. Κι αυτό είναι υπέροχο. Αυτό ξέρεις, στα παλιά τα χρόνια, έκανε τον κόσμο να γυρίζει. Ακόμα το μπορεί. Δωσ' του μια ευκαιρία.

Και όπως είπε και ο Μανώλης Φάμελλος "Η ευτυχία είναι αυτό που περιμένουμε να 'ρθει....".


Κλασσικά,

Η Θεία



ΥΓ1. Υπήρξαν πολιτισμοί μέχρι τις μέρες μας που ορίζουν την ζωή μετά τον θάνατο (η γιαγιά μου είναι απόλυτα πεπεισμένη πχ.) και κάποιες φυλές στην Αφρική πίστευαν πως η πραγματική ζωή είναι όταν κοιμόμαστε. Άντε βγάλε άκρη...

ΥΓ2. Οτι λάμπει δεν είναι χρυσός. Μπορείς όμως πάντα να το πουλήσεις για τέτοιο. Αν δεν μπορείς να αντισταθείς για να αγοράσεις, μπες κι εσύ στο αντίπαλο στρατόπεδο και ξεκίνα να πουλάς. Μπορεί να βγάλεις και κάνα φράγκο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ayto to "yparxei zwh prin to 8anato?"..... mallon kati se Arka mou leei....
an exeis ftasei sto shmeio na analyeis kai tis diafhmiseis ths amita... egw den exw na sxoliasw tipota allo!!
an einai mikro kai prasino.. einai poltergeist... :)

Ανώνυμος είπε...

Μα την Παναγία τόση άρνηση είχα να δω από τον Επαναστάτη Χωρίς Αιτία με τον Dean! ΟK, με επεισες οτι η ζωή σου sucks big time, αλλα υποθέτω πως ο στόχος σου δεν είναι να με πεισεις. Δε λεω ωραία η φάση ‘εσωτερικης αναζήτησης’ (chic), αλλά αν αρχίσει να σου γίνεται συνήθεια θες είτε μοναστήρι ή ψυχολόγο (πιστευω στην αποτελεσματικότητα τις ψυχαναλυσης. .δεν μπορεί τόσοι Βέλγοι να είναι λάθος). Βέβαια προτού αρχίσεις να κανεις αιτήσεις στο Αγ.Όρος ισως θα πρεπε να αλλάξεις λιγο την οπτική σου. Ναι ξέρω life’s a bitch, αλλά αν δεν βάλεις μια σταγόνα (όχι την πονηρή) αισιοδοξίας στη ζωή σου μην περιμένεις να αλλάξει τίποτα ...στην τελική αντε να γίνει bitch επι πληρωμη (ναι ναι ολοι ξέρουμε το συνώνυμο). Το πανέμορφο ‘πουλάω τα πάντα’ σύστημα που περιγράφεις σου δίνει τουλάχιστον την ευχέρεια να επιλέξεις και ακολούθως (βεβαίως,βεβαιως) να αγορασεις τις επιλογές σου….απαραιτητη βέβαια προυπόθεση είναι να επιλέξεις( κατι που αμφιβάλλω οτι κάνεις…) Συνταγή δεν υπάρχει (η Βεφα θα βοσκαγε πρόβατα αν τη ειχα βρει) ωστόσο δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι οι δηλωμένοι στην ταυτότητα ΄χαρουμενοι΄ ακολουθουν το εξης διαιτολογιο: άθληση,καλλιτεχνικα hobbies,μουσική ελάχιστοι ΦΙΛΟΙ και καθημερινο χαμόγελο σε αγνώστους(βλέπεις πουθενα καρο ή plasma tv?)…μη με ρωτάς αν δουλευει…το όλο σκηνικο με το χαμόγελο με την τσιμπλα στο ματι στην Ερμου και στη Ζωγράφου μου προκαλεί αναγούλα. Βεβαια υπαρχει και το τσιφορικό τρίπτυχο μάσα, φούμα, τουφα (εδώ δεν βλέπω χυμο πορτοκάλι, οχι amita motion)..που για μένα δουλεύει. Στην τελικη αν τίποτα δεν σου κάνει προσαρμόσου, όλοι οι έξυπνοι άνθρωποι μπορουν, ή τουλαχιστον προσποιήσου κι όλα θα πανε καλα…μια συνηθεια είναι όλα. Αν επιβίωσες πάραυτα στείλε μου ένα check…:)

Y.Γ. όχι ο Αρκάς μελετάει τη ζωή μετα...κι εκει ελπίζω να μην υπάρχει Axoloblog..

…Get A Life…

Ανώνυμος είπε...

ΓΜΤ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΡΕΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΑΣ????

Ποιός θα καθήσει να διαβάσει τέτοια σιδηροδρομικά συγγράμματα δλδ?

Ανώνυμε έχεις το πιο περίεργο όνομα που έχω δει ποτέ μου. Σου πηγαίνει πάντως, αυτό το παραδέχομαι.


Τιμάτε με, Ποιητής Φανφάρας.